Facebook

Goed nieuws voor webshops: Facebook Shopping has arrived!

Geschreven door
Goed nieuws voor webshops: Facebook Shopping has arrived!
Jannis van den Heuvel

Los van het feit dat de laatste maanden van het jaar wegens de feestdagen veelal goede maanden zijn voor webshops, wordt de komende maand (en de daaropvolgende maanden) ook nog op een andere manier interessant voor dit type winkel. Zoals jij al weet, maar waarschijnlijk vele anderen nog niet: Facebook ontrolt een nieuwe functie, waarbij het gemakkelijker is geworden om producten (en diensten) te etaleren in je foto’s.

Hoe gaat dit in zijn werk?

In je zakelijke Facebookpagina heb je, zoals je weet, de mogelijkheid tot het modificeren van tabbladen in je pagina. Zo kun je overzichtelijk je events presenteren of kun je bijvoorbeeld de nadruk leggen op je foto-albums. Het is echter ook mogelijk om het tabblad ‘shoppen’ toe te voegen aan je pagina. Middels dit tabblad kun je overzichtelijk je producten etaleren en deze direct linken naar het specifieke product in je webshop. Het toevoegen van dit tabblad bestond al een tijdje, dus dit is nog niets nieuws onder de zon.

Wat wél nieuw is onder de zon, is dat je de producten die je hebt gepresenteerd in de module ‘shoppen’, sinds kort direct kunt taggen in gepresenteerde foto’s. Deze tag zorgt ervoor dat de foto automatisch wordt vergezeld van een button waarmee een klikkende bezoeker direct in de shopmodule van je Facebookpagina terecht komt. De tagfunctie kun je prima vergelijken met het taggen van personen, waarbij een directe koppeling wordt gelegd tussen een foto van een bedrijf en het profiel van een persoon. Deze functie, het taggen van producten, zorgt ervoor dat het genereren van conversie via Facebook voor een webshop gemakkelijker wordt dan het al was. Dit zorgt er ook voor dat je als ondernemer je producten optimaal kunt presenteren op een manier zoals jij dat wenst. De functie wordt in de nabije toekomst ook uitgerold op Instagram, waarbij je de gepubliceerde producten op Facebook ook kunt taggen in Instagram updates wanneer je deze aan je zakelijke Facebookpagina gekoppeld hebt.

Enkele aantekeningen inzake bovenstaande.

Deze functie kan ook uitermate interessant zijn voor bedrijven die géén webshop hebben, maar wel hun producten optimaal willen presenteren. Het spelletje valt namelijk precies hetzelfde te spelen als je je producten inlaadt in je webshop, zonder mogelijkheid tot kopen. Op die manier kun je bijvoorbeeld wél achtergrondinformatie over een bepaald item presenteren, opdat een bezoeker naar je winkel getrokken kan worden.

Heb je géén producten te verkopen of te presenteren, maar wél diensten? Ook geen probleem. Naast het tabblad ‘shoppen’, heeft Facebook namelijk ook de tabblad ‘diensten’. Deze module werkt verder exact hetzelfde en biedt je de mogelijkheid om je diensten direct te taggen in foto’s, opdat foto’s worden vergezeld van een dienst die (subtiel) wordt gepresenteerd in die betreffende foto. Helaas is het bij 'diensten' niet mogelijk om deze direct te linken aan je website. Wel komen ze op je diensten pagina uit, waar je meer informatie kunt geven.

Zeer belangrijk om te vermelden: een facebook-tijdlijn is geen webshop. De volger van je pagina en de algemene Facebookgebruiker zit in principe niet op Facebook om zoveel mogelijk producten onder de neus geduwd te krijgen. Zorg er dus voor dat je niet gaat spammen met je producten, maar dat je goede, krachtige content genereert die voor de Facebookbezoeker de moeite waard is om op te klikken. Niemand zit te wachten op het presenteren van zo veel mogelijk producten en een schreeuwerig karakter van je bedrijf.

Hopelijk kun je naar aanleiding van bovenstaand verhaal je Facebookpagina optimaliseren ten behoeve van het etaleren van je producten en/of diensten. Mocht je dit niet zelf lukken: schroom niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Social media marketing: tactiek en strategie
Overige Updates
Social media marketing: tactiek en strategie
Nu lezen
Social media marketing: organic growth
Overige Updates
Social media marketing: organic growth
Nu lezen
Trending Topics // Mei 2020
Trending topics
Trending Topics // Mei 2020
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
wil jij naar een hoger niveau?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen met jou kijken we naar de diensten die aansluiten bij de doelstellingen en wensen van jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!