Trending topics

Trending Topics // Mei 2020

Geschreven door
Trending Topics // Mei 2020
Erwin Maas

Editie zes alweer van onze Trending Topics! Er gaat geen dag voorbij of er wordt weer een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd voor een van de vele social media platformen. Erwin nam een duik in de stortvloed met nieuwe mogelijkheden en hij verzamelde de belangrijkste en opvallendste opties die jij kunt gaan toepassen in je marketingactiviteiten.  

Attention please! 

Een zeer welkome functie voor mensen op zoek naar een baan, thought leaders en anderen die hun eigen kwaliteiten graag extra onder de aandacht willen brengen: ‘LinkedIn Featured’ (ofwel: LinkedIn Uitgelicht in het Nederlands) is beschikbaar. Op je eigen profielpagina vind je nu een extra blok, waarin je persoonlijke kennisartikelen, updates en bijdragen onder de aandacht kunt brengen van mensen die jouw profiel bezoeken.

Licht nu belangrijke updates en eigen artikelen extra uit op je persoonlijke LinkedIn-profielpagina.

Naast LinkedIn Uitgelicht, doen de eerder aangekondigde LinkedIn Stories nu daadwerkelijk hun intrede en om precies te zijn voor LinkedIn-gebruikers in Brazilië. De aankondiging van deze nieuwe optie kon de voorbije periode op behoorlijk wat kritiek rekenen, maar desondanks is het een hele logische ontwikkeling. Stories zorgen namelijk voor veel meer betrokkenheid vanuit de gebruikers, en dan met name onder de jongste generatie social media gebruikers. Het creëren van Stories zal in beginsel alleen mogelijk zijn via de mobiele app van LinkedIn en een video die gedeeld wordt via een Story mag maximaal 20 seconden lang zijn. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn, voordat ook in andere landen (zakelijke) Stories verspreid kunnen gaan worden. 

Tsunami aan nieuwe app-functionaliteiten

We maken meer gebruik van social media dan ooit tevoren en daar lijken bedrijven zich ook bewust van te zijn. Er worden momenteel namelijk bijzonder veel updates en nieuwe mogelijkheden doorgevoerd in bestaande apps en software. Een lijstje met enkele nieuwe functies, toepassingen en opties die onlangs gelanceerd zijn (of er waarschijnlijk snel aan gaan komen): 

  • Nieuwe ‘reactie-mogelijkheid’ in Facebook: het tonen van medeleven;  
  • Introductie van nieuwe lettertypes in Instagram Stories op korte termijn; 
  • Animatie-feature om stilstaand beeld (foto’s) te laten bewegen in Facebook Verhalen; 
  • Je kunt nu een desktop app downloaden om Facebook Messenger te gebruiken op je laptop of pc;  
  • Aan de slag met TikTok voor jouw business? Dan komt een website login vast wel van pas! 

Heb jij nog een andere, nieuwe functie ontdekt die jouw leven momenteel een stuk makkelijker en vooral leuker maakt? Wij kunnen niet wachten om deze zelf uit te testen, dus geef ons vooral een seintje!

Toon je medeleven tijdens de coronacrisis met deze nieuwe ‘like’ optie. 

Videobellen; zowel zakelijk als privé

Na een periode van ruim anderhalve maand, waarin veel mensen het kantoor hebben ingeruild voor een thuiswerkplek aan de eettafel of in de logeerkamer, zijn video calls een veelgebruikt middel om op afstand toch in contact te komen met klanten en collega’s. Mogelijk ben je al bekend met de privacyproblemen van Zoom en ben je wat huiverig in het gebruik van online toepassingen. Met Sociaal Kapitaal maken wij zelf veelvuldig gebruik van Google Meet, maar tot op heden was deze toepassing alleen in te zetten door gebruikers van de zogenaamde G Suite. Nu is er echter het bericht dat Google Meet gratis beschikbaar wordt gemaakt voor iedereen. Zo kun je, in ieder geval tot en met 30 september aanstaande video-afspraken organiseren met tot wel 100 personen met een maximale lengte van 60 minuten.

Ook in het contact met vrienden en familie worden videogesprekken veelvuldig ingezet om elkaar te kunnen zien én spreken. WhatsApp speelt hierop in door (video)bellen in groepsverband met meer mensen mogelijk te maken: waar je eerder met vier personen tegelijkertijd contact kon leggen via een audio- of videogesprek, daar is dat nu verdubbeld naar acht personen. Voorwaarde is wel dat je beschikt over de laatste update van WhatsApp; deze zal op korte termijn voor iedereen beschikbaar komen.

Nieuwe call-to-actions Instagram

Actieknoppen in Instagram

Tot slot nog een korte terugblik naar Trending Topics #5. Daarin vertelden we je namelijk al over de testfase van een nieuwe functionaliteit in Instagram. Vanaf nu is het voor bedrijven daadwerkelijk mogelijk om zogenaamde ‘actieknoppen’ (cadeaubonnen uitlichten, eten bestellen of doneren) aan je profielpagina toe te voegen. Ook in de Stories wordt het mogelijk om stickers toe te voegen die corresponderen met deze actieknoppen. Een gedetailleerde uitleg is hier te vinden. Je bent hierbij vooralsnog wel gebonden aan een select rijtje met partners geselecteerd door Instagram.

leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Zo maak je een professionele video met je telefoon
Contentcreatie
Zo maak je een professionele video met je telefoon
Nu lezen
Erwin aan de slag bij Sociaal Kapitaal
Overige Updates
Erwin aan de slag bij Sociaal Kapitaal
Nu lezen
Van bereik naar beleving!
Overige Updates
Van bereik naar beleving!
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
Op zoek naar échte specialisten?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen bespreken we hoe wij onze kennis en kunde in kunnen zetten voor jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!