Workshops

CITAVERDE College

Sinds enkele jaren ondersteunen wij CITAVERDE College om de ondernemende kracht van hun studenten te stimuleren.

Geplaatst op
28/11/19
Onze klant
CITAVERDE College
Project van
Geert
Project van
Geert
CITAVERDE College

Naast de reguliere lessen die op het CITAVERDE College worden gegeven, biedt de school haar studenten diverse programma’s, waarin ondernemerschap centraal staat. Deelnemers leren meer over specifieke kwaliteiten en facetten die komen kijken bij het runnen van een onderneming; leerlingen kunnen gastcolleges volgen van bedrijven en ze krijgen de mogelijkheid om bedrijven in de regio te bezoeken.

CITAVERDE docenten Henk Beijers en Oda van Deursen namen eind 2016 contact met ons op met de vraag of wij invulling wilden geven aan een van de gastlessen op het gebied van marketing en communicatie. Aangezien de jeugd de toekomst heeft, is de binding met scholen en studenten voor ons erg belangrijk. Inmiddels zijn we naast enkele jaren, ook vele seminars, workshops en sparringsessies verder. De hoogste tijd om deze samenwerking uit te lichten.

Gastcolleges in Horst, Heerlen en Maastricht

In 2017 gingen we, na enkele sessies met Henk en Oda, van start met een eerste ronde seminars en workshops. Drie groepen namen deel aan het ondernemerschapstraject en kregen een kijkje in de wereld die social media heet. Hoewel ze zelf dagelijks gebruik maken van Instagram, WhatsApp, Facebook en Snapchat, zijn niet alle studenten zich bewust van de kracht van deze media als zakelijke marketing- en communicatietool. Om die reden vertellen we de studenten aan de hand van een interactieve seminar meer over de zakelijke mogelijkheden van sociale media. Hoe ga je om met vragen en/of klachten? Waarom zou je wel of geen gebruik maken van gerichte promoties? Én hoe ga je als ondernemer om met je privé-profiel? Na deze seminar gericht op bewustwording, volgt een workshop waarin het grootste medium van dat moment, Facebook, centraal staat. De zakelijke pagina wordt onder de loep genomen, evenals zakelijke functies als ‘statistieken’ en ‘Facebook Ads’.

Na een succesvolle eerste seminar-en workshopronde in Horst, waren we de jaren daarna ook te gast als gastdocent bij de vestigingen in Heerlen en Maastricht. Een samenwerking waar we door de vele enthousiaste reacties van de studenten nog jaren een vervolg aan hopen te mogen geven.

Geert en Erwin op bezoek bij de leerlingen van CITAVERDE College Heerlen/Maastricht

Betrokken partner

Ook in 2019 hebben we seminars en workshops verzorgd in het noorden én zuiden van Limburg. Daarnaast hebben we samen met CITAVERDE Horst afgesproken om de samenwerking nog meer vorm te gaan geven door het programma rondom ondernemerschap verder te optimaliseren. De komende jaren willen we de studenten nog meer in aanraking laten komen met het bedrijfsleven en dat kan niet door enkel in de studiebanken te blijven zitten. 

De focus zal dan ook komen te liggen op meer bedrijfsbezoeken en het begeleiden van kleinere groepen studenten, waarin meer ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Een mooie, nieuwe stap vol uitdagingen voor de school, de studenten en de bedrijven die aan dit traject zullen deelnemen. Om deze stappen te realiseren zullen wij samen met CITAVERDE College kijken hoe we vanuit Sociaal Kapitaal en HUB73 invulling kunnen geven aan het marketing- en communicatieaspect, evenals het zoeken van de verbinding met het bedrijfsleven in de regio.

En wat vinden Henk en Oda van onze samenwerking? 

“De tijd dat onderwijs hoofdzakelijk uit het overdragen van kennis bestond, is voorbij. Presenteren, innovatie en verbinden, maar ook creativiteit en maatschappelijk belang zijn thema’s die steeds belangrijker worden. Om deze thema’s in de opleiding in te bedden, is samenwerking met strategische partners als Sociaal Kapitaal essentieel. We merken dat studenten deze vormen van samenwerken als motiverend ervaren. Neem bijvoorbeeld een niveau 2 groep die bij Sociaal Kapitaal en HUB73 een seminar volgden. De leerlingen kwamen erg enthousiast terug. Een mooi voorbeeld van ‘buitenschools’ leren. Voor ons als docenten is deze samenwerking met ‘nieuwe collega’s’ een echte aanvulling op ons onderwijsaanbod. We leren er zelf ook veel van. Op deze manier blijven we nóg beter op de hoogte van de ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Uiteindelijk plukken onze leerlingen daar weer de vruchten van. Kortom, we zijn heel blij met de samenwerking!” 
Ik wil ook! Ik wil ook!
we doen meer

Andere cases uitgelicht

Bekijk meer van ons werk
wil jij naar een hoger niveau?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen met jou kijken we naar de diensten die aansluiten bij de doelstellingen en wensen van jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.