Contentcreatie

Restaurant Vitellius

Sinds 2016 ondersteunen wij Restaurant Vitellius met social media en contentmarketing. Hoe we dat doen, lees je hier!

Geplaatst op
5/9/19
Onze klant
Restaurant Vitellius
Project van
Geert Groen
Project van
Geert Groen
Restaurant Vitellius

Restaurant Vitellius te Sevenum is, naast een van onze favoriete restaurants, bovenal een fijne samenwerkingspartner. Sinds 2016 ondersteunen wij Ingrid en Peter op het gebied van social media marketing én verzorgen we website content. De hoogste tijd om deze samenwerking eens uit te lichten.

De opdracht

Peter (chef-kok) en Ingrid (gastvrouw) delen een passie voor de mediterrane keuken. Dit heeft als gevolg dat zij in 1997 een eigentijds restaurant genaamd ‘Vitellius’ openen. Het restaurant, waar gastvrijheid, puur en eerlijk koken centraal staat, staat in no-time te boek als één van de beste restaurants in de omgeving. Tot op de dag van vandaag voorzien zij hun gasten van heerlijke gerechten met een mediterraan tintje evenals smaakvolle Italiaanse wijnen.

In 2016 kregen wij het verzoek om eens vrijblijvend samen te zitten om te bespreken wat social media voor Restaurant Vitellius zou kunnen betekenen. Hoewel Vitellius wel al online zichtbaar was met een website en een Facebookpagina, zagen we tal van kansen om het restaurant nog beter op de kaart te zetten. Besloten werd om geleidelijk aan toe te werken naar een nieuwe, mobielvriendelijke website die het verhaal van Vitellius ademt en die recht doet aan de mooie zaak waar Ingrid en Peter zich dagelijks voor inzetten. Ondertussen werd een traject gestart om het authentieke verhaal van Vitellius op te tekenen, doelgroepen en doelstellingen vast te stellen en een doeltreffende contentstrategie te ontwikkelen.

Website en content

Hoewel Sociaal Kapitaal doorgaans samenwerkt met verschillende website developers, ontwikkelden wij dit keer zelf een website die gericht is op beleving, gebruiksgemak en het genereren van conversies (het reserveren van een tafeltje). De bestaande informatie werd vertaald naar levendige, aansprekende webteksten en Paul Poels Fotografie zorgde voor smaakvolle foodfotografie.

Naast het onderhouden en actualiseren van de website, zorgen wij ervoor dat de online menukaarten actueel zijn en dezelfde sfeer ademen als de website. Dit gebeurt telkens in overleg met Ingrid, onze directe contactpersoon binnen Vitellius.

Een gebruiksvriendelijke website gericht op beleving en het reserveren van een tafeltje. 📸 Paul Poels Fotografie

Social media marketing

Naast het onderhouden van de website, is er wekelijks contact tussen Geert en Ingrid voor het actief beheren van de Facebook- en Instagrampagina. Voordat de eerste berichten werden geplaatst, werd eerst de tijd genomen om een effectieve social media strategie op te stellen. Gekozen werd voor een hoofdzakelijk organische strategie, waarbij het verhaal van Restaurant Vitellius aan de hand van wekelijkse updates verspreid wordt. Zo nu en dan worden social media advertenties ingezet om nog beter zichtbaar te zijn bij de primaire doelgroep.

Halverwege 2016 werd gestart met Instagram, een pagina met inmiddels meer dan 560 volgers, en werd de nieuwe strategie op Facebook uitgerold. Een pagina met zo’n 1.250 volgers, waarbij een gemiddeld bericht een betrokkenheidsratio genereert tussen de 5% en 10% (de mate van interactie; kliks, likes, reacties en deelacties). 

En wat vinden Ingrid en Peter zelf van onze samenwerking?

"Geert denkt met ons mee en dat vinden we zeer prettig. Toen we enkele jaren geleden zelf begonnen met social media, deden we dit omdat we dachten dat het erbij hoorde. Na diverse gesprekken met Geert kwamen we tot de conclusie dat het belangrijk is om goed na te denken over de te volgen strategie en niet zomaar af en toe wat op Facebook te posten. We hebben toen besloten om Sociaal Kapitaal onze berichten op Instagram en Facebook te laten plaatsen. Zij weten wat ze doen en zijn veel minder bescheiden dan we zelf zouden zijn. We hebben wekelijks contact en leveren een foto of filmpje aan met wat info, Geert maakt hier vervolgens altijd een pakkend bericht van.

Met onze website zijn we heel erg blij, daar hebben we ook heel veel complimenten over gekregen van onze gasten. Online zichtbaar zijn is tegenwoordig belangrijk. Omdat Sociaal Kapitaal zeer goed is in het verzorgen van dit geheel, kunnen wij ons nog meer bezig houden met de dingen die wij goed kunnen: lekker koken en onze gasten een mooie avond bezorgen. Ieder zijn vak dus!"
Ik wil ook! Ik wil ook!
we doen meer

Andere cases uitgelicht

Bekijk meer van ons werk
Op zoek naar échte specialisten?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen bespreken we hoe wij onze kennis en kunde in kunnen zetten voor jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.