Copywriting

Copywriting: het effectief schrijven van teksten

Copywriting is eigenlijk niets anders dan het schrijven van teksten: de kracht van het geschreven woord. In internet marketing termen wordt met copywriting meestal het schrijven van goede, verkopende teksten bedoeld.

Sociaal Kapitaal biedt de mogelijkheid om geschreven teksten met verschillende doeleinden volledig aan Sociaal Kapitaal uit te besteden. Of het nu gaat om teksten voor je website, nieuwsbrieven, blogs of social media: het is allemaal mogelijk.

Door de opkomst van social media, welke vaak gericht zijn op visuele stimuli als foto’s en video’s, worden teksten steeds meer een ondergeschoven kindje. Onterecht. Teksten voor bijvoorbeeld websites zijn nog steeds essentieel om goed gevonden te worden in Google.

Tips voor het schrijven van goede teksten

Bij deze geven we je een zestal tips voor het creëren van goede teksten. Gratis en voor niets:

  1. Spelling. Misschien overbodig om te stellen, maar elimineer spel- en taalfouten in je teksten.
  2. Diepte en hoogte. Zorg dat je middels je geschreven teksten presenteert dat je de diepte in gaat qua kennis en dat je op de hoogte bent van alle ontwikkelingen.
  3. Schrap en elimineer. Er is geen gulden regel die je vertelt hoelang een tekst dient te zijn, maar in veel gevallen zijn teksten overbodig lang. Aantekening: kijk ook eens kritisch naar de volgorde en helderheid van je alinea’s en zorg dat deze logisch op elkaar aansluiten.
  4. Maak je teksten leuk en interessant. Houd de lezer geboeid door je teksten te overgieten met je eigen sausje en neem ze mee in je verhaal.
  5. Plaats nooit je teksten direct nadat je ze geschreven hebt. Wees slim, laat je geschreven tekst een dagje liggen en kijk er dan nogmaals met een kritisch oog naar. Maar al te vaak ben je geneigd om aanpassingen te verrichten die je teksten beter, leuker en/of interessanter maken!
  6. Schrijf je teksten op een manier dat deze aansluiten bij je SEO-doelstellingen. Ga van tevoren na, via zoekwoordenanalyse, welke zoektermen veel gebruikt worden binnen jouw segment en bepaal naar aanleiding van deze analyse welke woorden absoluut onderdeel dienen te zijn van de teksten op je website.
copywritig sociaal kapitaal

Sociaal Kapitaal: copywriting specialist

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van copywriting voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met social media bureau Sociaal Kapitaal. Graag komen wij bij je langs voor een geheel vrijblijvend en verkennend gesprek om te bespreken wat wij voor jouw organisatie of bedrijf kunnen betekenen.

Meer over onze werkwijze & diensten
what's your story

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Daarom komen we graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Laten we kennis maken!
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.