LinkedIn voor bedrijven

LinkedIn zakelijk

Verschillende social media richten zich op een specifiek publiek. LinkedIn is hier een schoolvoorbeeld van. Waar Facebook en Twitter zich richten op het grote publiek wil LinkedIn het sociale platform zijn voor zakelijke gebruikers en bedrijven. Wereldwijd heeft LinkedIn meer dan 590 miljoen gebruikers (oktober 2018); binnen Nederland heeft LinkedIn meer dan 7,9 miljoen geregistreerde gebruikers (ruim 80% van de beroepsbevolking). Daarvan zijn 500.000 gebruikers dagelijks actief (een stijging van 25% ten opzichte van 2017).  LinkedIn timmert flink aan de weg en heeft het platform de afgelopen jaren uitgebreid met nieuwe (marketing)opties, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor recruiters, bedrijfspagina's en betaalde advertenties.

De voordelen van LinkedIn marketing voor jouw bedrijf

De redenen voor jouw bedrijf om actief aan de slag te gaan met LinkedIn marketing lopen uiteen. LinkedIn is zeer geschikt om gericht vacatures weg te zetten; LinkedIn kan gebruikt worden om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de branche waarin jouw bedrijf actief is; het medium kan worden ingezet om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. De grootste voordelen van LinkedIn marketing op een rijtje:

  • Doelgericht en efficiënt adverteren (met name interessant voor het wegzetten van vacatures via LinkedIn Jobs)
  • Het platform biedt de mogelijkheid tot business-to-business interactie
  • Een zakelijke benadering ten aanzien van jouw (potentiële) doelgroep
  • Zeer gericht zoeken naar geschikte kandidaten voor vacatures
  • Op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen je branche door het volgen van relevante groepen
linkedin voor bedrijven

Sociaal Kapitaal: LinkedIn specialist

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van LinkedIn marketing voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met social media bureau Sociaal Kapitaal. Wij komen bij je langs voor een geheel vrijblijvend gesprek, waarin we bespreken wat wel en wat juist niet interessant is op het gebied van LinkedIn marketing. Er zijn diverse mogelijkheden om jouw bedrijf te leren omgaan met LinkedIn, zodat elke euro efficiënt besteed wordt. Daarnaast kun je social media marketing aan ons uitbesteden, zodat je zeker bent van een goed onderhouden bedrijfsaccount op LinkedIn.

Meer over onze werkwijze & diensten
what's your story

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Daarom komen we graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Laten we kennis maken!
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.