Instagram

Instagram Stories: de voorwaarden voor succesvolle ads

Geschreven door
Instagram Stories: de voorwaarden voor succesvolle ads
Erwin Maas

In zijn vorige blog benadrukte Erwin de kansen die er liggen door met geadverteerde Instagram Stories aan de slag te gaan. In dit opvolgend artikel bespreekt hij de randvoorwaarden, zodat jouw gepromote Story zijn doel gaat bereiken! 

Opmaken van advertenties in Facebook Advertentiebeheer

Advertenties via Instagram Stories staan volledig los van Facebook advertentiecampagnes en advertenties die bedoeld zijn voor de tijdlijn van Instagram. Zorg daarom voor een afzonderlijke campagne in plaats van dat je berichten rechtstreeks doorplaatst op meerdere plekken en kanalen. Voorbeeld: een succesvolle advertentie die geoptimaliseerd is voor de Facebook tijdlijn, zal waarschijnlijk minder geschikt zijn voor Instagram Stories. Per platform heb je namelijk te maken met verschillende advertentieafmetingen en doelgroepen. In Facebook Advertentiebeheer heb je naast de ‘automatische plaatsingen’ (Facebook schat dan in waar je advertentie het beste tot haar recht komt) ook de mogelijkheid om zelf te bepalen waar je gepromote berichten verschijnen. Door te kiezen voor ‘plaatsingen bewerken’ en alleen ‘Instagram verhalen’ aan te vinken, houd je zelf de touwtjes in handen.  

Verder is het aan te raden om je advertentie vooraf te maken in Instagram Stories met je smartphone en deze vervolgens niet te publiceren, maar op te slaan. De gecreëerde (bewegende) advertentie kun je vervolgens via de advertentiebeheermodule van Facebook uploaden. Zo weet je ook zeker dat de advertentie qua afmetingen en verhoudingen volledig klopt! 

Grijp direct de aandacht en zorg voor Stories met impact!   

Een succesvolle Instagram Stories advertentie creëren 

Naast de extra aandacht voor de specifieke dienst of het product dat je in de schijnwerpers zet met een Insta Stories advertentie, profiteert je merk ook indirect van een gepromoot bericht via social media. Wij krijgen regelmatig de vraag: ‘hoe krijg je meer volgers op Insta?’. Een advertentie via Instagram Stories is één van de vele mogelijkheden, zeker wanneer je een (potentiële) jongere doelgroep wil bereiken. Door een bericht te promoten via Instagram Stories, breng je je bedrijf onder de aandacht van heel veel mensen die jouw business tot voor kort mogelijk nog helemaal niet kenden. Extra belangrijk dus om (potentiële) nieuwe volgers direct te raken met een intrigerende en succesvolle advertentie via Instagram Stories. Ik geef je daarom zes concrete aandachtspunten die je volgens ons in iedere advertentiecampagne via Instagram Stories aan bod moet laten komen.

  1. Creativiteit: je merk kan enorm groeien door creativiteit uit te stralen. Zorg er wel voor dat een bepaalde kwaliteit gewaarborgd wordt en dat deze creativiteit aansluit bij je bedrijf en identiteit. Instagram Stories zijn uitermate geschikt om creativiteit te tonen! 
  2. Grijp de aandacht: bij meerdere Stories achter elkaar is het belangrijk om direct in de eerste Story impact te creëren en te behouden. Verschillende (interactieve) features in Stories zoals bijvoorbeeld het toevoegen van toepasselijk GIF-bestandje kunnen je hierbij helpen. 
  3. Geluid: een geadverteerde Story met geluid (muziek of voice-over) levert betere resultaten op dan een advertentie zonder geluid. 
  4. Start met je boodschap: mensen klikken snel door Stories heen dus zorg dat je direct begint met de kern van je verhaal. 
  5. Call-to-action: leg de nadruk op een specifieke conversie (‘swipe-up’, ‘bekijk link’ etc.), zodat mensen dit gewenste gedrag ook daadwerkelijk gaan vertonen. 
  6. Combinatie van bewegend en statisch beeld: door bewegend beeld (video) te combineren met een stilstaande tekst genereer je meer aandacht voor je campagne, dan wanneer je alleen kiest voor video óf een statisch beeld. 

Een gepromoot bericht vergt in tegenstelling tot een organische Story een investering in advertentiebudget. In deze blogreeks geeft Erwin je de volgende keer meer duidelijkheid over advertentiekosten. 

leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Ephemeral content: 5 redenen waarom jouw bedrijf dit moet inzetten!
Instagram
Ephemeral content: 5 redenen waarom jouw bedrijf dit moet inzetten!
Nu lezen
Maak kennis met Isabel!
Overige Updates
Maak kennis met Isabel!
Nu lezen
Wat doet social media in 2021?
Overige Updates
Wat doet social media in 2021?
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
Op zoek naar échte specialisten?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen bespreken we hoe wij onze kennis en kunde in kunnen zetten voor jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!