Strategie

Waarom een goede huisstijl jouw merk krachtig maakt

Geschreven door
Waarom een goede huisstijl jouw merk krachtig maakt
Luka Urlings

Een sterke huisstijl, waar je goed over na hebt gedacht, is essentieel om op te vallen en een blijvende indruk achter te laten. Een goede huisstijl is écht niet alleen maar een esthetische kwestie. Het is een strategische investering die de identiteit en de geloofwaardigheid van jouw onderneming bepaalt en versterkt. Ik vertel je er graag alles over! 

Een huisstijl, waar hebben we het dan precies over?

In de uitwerking gaat het bij een huisstijl vaak over een logo, kleurenpalet, lettertype en andere grafische elementen. Maar vooral is een huisstijl de visuele handtekening van jouw bedrijf. Jouw huisstijl stelt klanten en potentiële klanten in staat om jouw bedrijf snel te herkennen én te onderscheiden van de concurrentie. Deze herkenning draagt vervolgens bij aan het opbouwen van jouw merkidentiteit en de binding met je klanten. 

Aan designers is het de taak om een huisstijl te creëren die niet alleen opvallend is, maar ook de waarden en het verhaal van het bedrijf weerspiegelt. Dit helpt bij het creëren van een sterke merkidentiteit die herkenbaar is voor het publiek. Oftewel, aan ons als designers de taak om zowel een figuurlijk als letterlijk visitekaartje te ontwerpen! 

De magie van sfeer maken 

Zodra mensen met jouw bedrijf in aanraking komen bepaalt de huisstijl de ‘look and feel’, ofwel sfeer, van het bedrijf. Zo associëren klanten een strak ontwerp met een goed georganiseerd en serieus bedrijf en voelt een kleurrijk speels ontwerp juist jong en creatief. Met de juiste huisstijl heb je dus de magie in handen om al bij de eerste merk aanraking exact dat gevoel op te wekken wat past bij jouw bedrijf.

Consistentie is de sleutel voor herkenbaarheid

Een goede huisstijl biedt richtlijnen voor de visuele communicatie van een bedrijf. Dit betekent dat alle uitingen, van visitekaartjes tot sociale media, van brochures tot websites, een consistent beeld uitdragen. Zorg er dus altijd voor dat alle communicatiemiddelen naadloos op elkaar aansluiten en de kernwaarden van jouw bedrijf laten zien.

Een kwestie van gevoel 

De kracht van een huisstijl reikt verder dan alleen (zakelijk) informeren. Het kan ook een emotionele impact hebben op mensen. Een goed ontworpen huisstijl kan bijvoorbeeld gevoelens van vertrouwen, loyaliteit en positiviteit opwekken bij jouw klanten. Automatisch kan dit ook de onbedoelde andere kant op gaan met een slecht ontworpen huisstijl waarin klanten wellicht een verkeerde indruk van je bedrijf krijgen. Misschien wek je onbedoeld een goedkope indruk, terwijl je juist richt op het luxe segment. Of misschien beoordelen mensen jouw bedrijf op basis van de huisstijl als “saai” terwijl je eigenlijk een super flitsend en innovatief merk bent. De juiste kleuren, vormen en afbeeldingen zijn dus enorm belangrijk om de juiste emotionele band tussen het merk en de doelgroep te creëren. 

Je kop boven het maaiveld uitsteken

In een markt waarin concurrentie steeds heviger wordt, kan een sterke huisstijl écht het verschil maken. Maak een blijvende indruk achter op mensen die zich oriënteren op diensten in jouw vakgebied door bijvoorbeeld een vriendelijk en betrouwbaar gevoel na te laten. Of onderscheid je door totaal anders te zijn in je visuele communicatie en er visueel keihard uit te knallen. Zo’n opvallende huisstijl kan je helpen om boven de massa uit te steken en gedenkwaardig te zijn voor (potentiële) klanten. Maar zorg er altijd voor dat jouw huisstijl past bij de waarden en het verhaal van jouw bedrijf. 

Een huisstijl als de vertaler van jouw merkverhaal 

Kortom, een sterke huisstijl is niet alleen een kwestie van esthetiek, maar een cruciaal element in de positionering en branding van je bedrijf. Het is een investering die zich uitbetaalt in herkenning, geloofwaardigheid, consistentie, emotionele impact en een voorsprong op je concurrenten. Als je nog niet hebt nagedacht over de huisstijl van jouw bedrijf, is het hoog tijd om dit te overwegen en samen te werken met een professionele ontwerper om een sterke visuele identiteit te creëren die het verhaal van jouw bedrijf kracht bijzet. 

leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Maak kennis met Luka
Overige Updates
Maak kennis met Luka
Nu lezen
Pinterest Advertising: Wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?
Advertising
Pinterest Advertising: Wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?
Nu lezen
Augmented Reality: dé aanvulling op jouw communicatiestrategie
Contentcreatie
Augmented Reality: dé aanvulling op jouw communicatiestrategie
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
what's your story

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Daarom komen we graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Laten we kennis maken!