CASES

het LoopCentrum

Van sterk strategisch kader naar concrete resultaten: maak kennis met ‘het LoopCentrum 2.0’.

het LoopCentrumhet LoopCentrum

Wie kent ze niet? Het LoopCentrum is een begrip in de regio - en zelfs in heel Nederland. Bij het LoopCentrum kun je rekenen op een aanpak waarvoor al jarenlang vele hardlopers en wandelaars uit heel Nederland naar Horst aan de Maas en Venlo rijden. Een combinatie van uitgebreide ervaring, een eigenwijze visie op schoenadvies, de meest geavanceerde technologie en één van de grootste collecties van Nederland zorgt er zelfs voor dat vele podotherapeuten, (sport)artsen, fysiotherapeuten en podologen hun patiënten doorverwijzen naar het LoopCentrum.

Ondanks de reeds gevestigde naam groeide de laatste jaren de urgentie om toe te werken naar een verbeterde positionering, een geoptimaliseerde klantreis, een verbeterde website, een verbeterd social media beleid en wat al niet meer. Ofwel: we gaan voor ‘het LoopCentrum 2.0’!

Onze aanpak

Maar waar begin je? Simpel: je begint bij het begin. We beginnen met de strategie: met goed nadenken over wie we zijn, hoe het merk ervaren moet worden, wie de klant precies is en hoe de klant zijn ‘reis’ ervaart. Om dit goed in te richten, maken we gebruik van de golden circle (hier schreef Jannis een blog over), de klantreis en de buyer persona. 

Dit fundament resulteert in een krachtig verhaal, dat gericht kan worden op persona’s (de ideale klant). De klantreis fungeert daarbij als kader richting de in te zetten middelen en de ‘te draaien knoppen’. Hierbij beantwoorden we vragen als: Waar kunnen we het verschil maken? Waar verliezen we klanten? Hoe kunnen we zoveel mogelijk échte fans, ambassadeurs maken van Het LoopCentrum? Deze strategie vormt de basis voor social media marketing, voor Google marketing en voor performance marketing. 

Binnen deze werkzaamheden bundelden we de krachten van Effecty (gericht op performance marketing en Google optimalisatie), Mindworkz (gericht op web development) en van Sociaal Kapitaal (gericht op social media, content en positionering). 

De volledig vernieuwde website van het LoopCentrum.

Behaalde resultaten

De synergie tussen Mindworkz, Effecty en Sociaal Kapitaal resulteerde in deze website. Een website die er niet alleen goed uitziet, krachtige content bevat en veel beter is ingericht dan voorheen, maar ook al 1500 (!) ‘automatische’ klantafspraken genereerde vanaf de eerste 2,5 maanden (midden-juni) na lancering! 1500 klantafspraken die voorheen werden gemaakt met telefoontjes en mailtjes. Ofwel: heel veel gewonnen tijd, die we vervolgens spenderen aan een nóg betere klantervaring. 

To be continued

Nu het fundament is gelegd, kunnen we door naar het optimaliseren van de klantreis in de breedste zin van het woord. Dit doen we aan de hand van Marketing Automation (begeleid door Effecty), een verbeterd social media beleid en gerichte social advertenties. Daarnaast blijven we constant de klantreis optimaliseren, met als hoofddoel: échte ambassadeurs creëren voor het LoopCentrum. 

En wat vindt de klant eigenlijk?

Martijn van Eck, manager het LoopCentrum:

‘Ik ben zeer te spreken over de samenwerking met Sociaal Kapitaal - in de vorm van Milou en Jannis. Vanuit een sterke identiteit en authentiek merkverhaal zijn we gaan toewerken naar een schitterende, goed-functionerende website en een en gestructureerde social media strategie. En de samenwerking met Mindworkz en Effecty (allemaal onder één dak bij HUB73) werkt uitstekend: iedereen werkt vanuit zijn kracht om zo op een efficiënte manier tot het beste resultaat te komen. De eerste resultaten zijn veelbelovend: ik heb er alle vertrouwen in dat we een mooie, langdurige samenwerking tegemoet gaan!’ 
Ik wil ook! Ik wil ook!
we doen meer

Andere cases uitgelicht

Bekijk meer van ons werk
what's your story

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Daarom komen we graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Laten we kennis maken!
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.