Social Media Advertising

Adverteren op social media

Social media advertising, ofwel adverteren op social media, is een manier om je social media pagina of berichten op deze pagina te promoten en daarmee bekend te maken bij een breder publiek. Normaliter komen de berichten die je plaatst enkel bij je volgers terecht en wanneer er veel respons is op een bepaald bericht dan komt deze inhoud via deze volgers terecht bij de potentiële nieuwe volgers. Soms wil je echter dat een bericht direct bij de juiste mensen terecht komt. Dit kun je bewerkstelligen via een gesponsord bericht op Facebook of Instagram, maar ook door via LinkedIn reclame te maken.

Het adverteren op social media kan verschillende doeleinden hebben, zoals:

  • het genereren van meer views op je foto;
  • het genereren van meer views op je video;
  • het genereren van meer leads voor je bedrijf;
  • het converseren van meer klanten voor je bedrijf;
  • het genereren van meer bekendheid voor je bedrijf;
  • het genereren van meer bezoekers voor je evenement;
  • het stimuleren van directe verkopen;

Ieder doeleinde vergt een andere opmaak en instellingen, opdat iedere euro die in het platform wordt gestoken in een veelvoud wordt terugverdiend.

Social media berichten promoten

Door een social media bericht te promoten is het mogelijk om een zeer specifieke doelgroep te bereiken met als gevolg dat je social media pagina groeit met nieuwe, relevante volgers. In het geval van Facebook, Instagram en LinkedIn is het ook mogelijk om gebruik te maken van remarketing. Met remarketing kun je een advertentie richten op mensen uit je mailinglist met een matchend social media profiel, op mensen die over een bepaalde periode je website of een specifieke pagina van je website hebben bezocht of op mensen die in het recente verleden al eens eerder betrokken zijn geweest bij een van je betaalde advertenties.

Sociaal Kapitaal ondersteunt bedrijven bij het instellen van een goede social media advertentie en geeft diverse workshops, zodat de beheerder van je zakelijke social media pagina voortaan weet hoe hij of zij het advertentiebudget optimaal benut. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een verkennend gesprek.

Meer over onze werkwijze & diensten
what's your story

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Daarom komen we graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Laten we kennis maken!