WhatsApp voor bedrijven

WhatsApp voor jouw bedrijf!

WhatsApp is, als je het beschouwt als sociaal platform, het grootste sociale medium van dit moment. Belangrijk om te weten is dat WhatsApp eind 2014 is overgenomen door social media veelvraat Facebook. Dit heeft tot op heden geen directe zichtbare gevolgen gehad voor WhatsApp, al is het de vraag wat Facebook uiteindelijk precies van plan is met alle verkregen data.

De voordelen van WhatsApp voor bedrijven

Het overweldigende aantal gebruikers van WhatsApp is tevens bekend bij veel bedrijven, wat resulteert dat steeds meer bedrijven geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om WhatsApp zakelijk te gebruiken. Dit is de reden dat veel bedrijven, in het kader van gebruiksgemak, de mogelijkheid bieden om contact te zoeken met het bedrijf per WhatsApp. Zo kun je op je website een mobiel telefoonnummer weergeven dat gekoppeld is aan een bedrijfstelefoon en daarbij aangeven dat bezoekers dit nummer kunnen toevoegen om contact op te nemen met de klantenservice van je bedrijf via WhatsApp. Bijkomend voordeel voor het bedrijf: sinds enkele jaren beschikt WhatsApp ook over een web- en desktopversie, zodat je inkomende berichten sneller kunt beantwoorden. Daarnaast kan jouw bedrijf telefoonnummers verzamelen van alle personen die in het verleden contact met je hebben gezocht via WhatsApp. Wellicht dat deze data van waarde zijn in de nabije toekomst.

whatsapp voor bedrijven

Dit is natuurlijk een hele laagdrempelige manier voor bedrijven om hun webcare (online klantenservice) te verzorgen. Steeds meer mensen vinden een telefoongesprek een drempel te hoog, de mail een stapje te ver en vinden daarom WhatsApp een uitstekend alternatief. Overigens kiezen ook steeds meer mensen voor Facebook Messenger om in contact te komen met bedrijven.

Wil je meer weten over hoe WhatsApp als klantenservice tool kunt gebruiken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of stuur ons een WhatsApp bericht!

Meer over onze werkwijze & diensten
what's your story

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Daarom komen we graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Laten we kennis maken!
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.