Werkwijze & diensten

GERICHT AAN DE SLAG

Van plan tot uitvoering

Heb jij het gevoel dat jouw marketing en communicatie inspanningen onvoldoende bijdragen aan de doelstellingen van jouw organisatie? Wij geloven dat een overtuigend merkverhaal, een duidelijke segmentatie van doelgroepen én het in kaart brengen van buyer personas en gepersonaliseerde klantreizen van onschatbare waarde zijn om tot een effectieve marketingstrategie te komen. Met onze stapsgewijze, pragmatische werkwijze gaan we samen aan de slag om jouw doelstellingen te realiseren.

Why, how, what

Tot op de dag van vandaag communiceren vele bedrijven tot in den treure wat ze verkopen of welke diensten ze leveren. Dit resulteert nagenoeg altijd in een verhaal waarmee de organisatie zich niet weet te onderscheiden. Wij kiezen voor een andere aanpak. Aan de hand van het Golden Circle model van Simon Sinek stellen we het 'waarom' van jouw bedrijf centraal voor een sterke positionering. Een positionering die als perfecte kapstok fungeert voor een merkverhaal dat jouw doelgroep weet te overtuigen. 

Aan de hand van Simon Sinek's Golden Circle gaan we op zoek naar de identiteit van jouw bedrijf.

Jouw doelgroep staat centraal

Wie wil je bereiken met je merkverhaal? Natuurlijk zijn geografische en demografische targets van belang, maar het is minstens zo belangrijk om te achterhalen wat de doelgroep interesseert, wat hen motiveert, wat eventuele irritaties zijn én of zij een specifieke voorkeur hebben voor media en merken. Overzichtelijke profielen in de vorm van buyer personas bieden uitkomst en staan aan de basis van een effectieve, gepersonaliseerde marketingstrategie.

Met het opstellen van buyer personas krijg je inzicht in hetgeen je doelgroep écht belangrijk vindt.

Van vreemdeling tot ambassadeur

Is jouw doelgroep nog niet bekend met jouw merk? Dan is het belangrijk om te investeren in naamsbekendheid. Een investering die zich enkel loont wanneer de reis die je klant aflegt optimaal is. Je website, sales pitch en social content… alles dient in lijn te liggen van jouw merkverhaal en bij te dragen aan de doelstellingen van jouw organisatie. Door huidige en gewenste klantreizen in kaart te brengen en de belangrijkste aandachtspunten te prioriteren, zorg je ervoor dat investeringen in marketing en communicatie maximaal renderen.

Een volledig geoptimaliseerde klantreis is goud waard en zorgt ervoor dat investeringen beter renderen.

"Ik verkoop geen bier, ik verkoop gezelligheid." - Freddy Heineken

Social media en contentstrategie

Een krachtig merkverhaal, onderscheidende buyer personas en gepersonaliseerde klantreizen, vormen de belangrijkste ingrediënten voor een doeltreffende social media en contentstrategie. Met de juiste middelenmix, een overzichtelijke contentplanning, krachtige organische content én gerichte social media advertenties werken we aan de doelstellingen van jouw bedrijf. Wat volgt is een continu proces van uitvoeren, meten en optimaliseren met als doel de strategie steeds verder aan te scherpen.

Onze social media en contentstrategieën zijn praktisch inzetbaar, resultaatgedreven en meetbaar.

Campagnes, content en advertenties

Of het nu een sprintcampagne of een structurele vorm van ondersteuning betreft, Sociaal Kapitaal beheert de planning, optimaliseert en plaatst de juiste content op de juiste media én zet eventuele advertenties op Facebook, LinkedIn, Instagram of Pinterest gericht voor je in. De enorme databanken en scala aan advertentiemogelijkheden die deze media bieden, weten onze specialisten als geen ander te benutten.

Krachtige content, op het juiste moment, bij de juiste doelgroep.

Teksten voor tal van doeleinden

Ben je enkel op zoek naar een bureau dat jouw merkverhaal piekfijn weet te vertalen naar je website, een presentatie of brochure? Met onze communicatieve achtergrond schrijven we de scherpste zinsneden en zetten wij jouw doelgroep en doelstellingen per middel centraal.

Onderscheidende teksten vergroten de kans op de keuze voor jouw bedrijf, product of dienst.

Onze diensten

Dit is wat we doen

Sinds 2014 ondersteunen onze specialisten organisaties op het gebied van social media en contentmarketing. Met onze marketing & communicatie achtergrond doen we waar we goed in zijn en werken we gericht aan jouw doelstellingen.

social media strategie icoon
Think
Golden Circle & Merkverhaal

Aan de hand van het Golden Circle model van Simon Sinek stellen we het 'waarom' van jouw bedrijf centraal voor een sterke positionering.

social media strategie icoon
Think
Doelgroep & Buyer Persona

Wij kruipen in de huid van jouw doelgroep. Wie zijn ze? Wat zijn uitdagingen, motivaties doelen? Wat zijn angsten en frustraties? Overzichtelijke profielen als mikpunt voor een effectieve marketingstrategie.

social media strategie icoon
Think
Klantreis

Door de reis van je klant in kaart te brengen en de belangrijkste aandachtspunten te prioriteren, zorg je ervoor dat investeringen maximaal renderen en dat je van jouw klanten ambassadeurs weet te maken.

social media strategie icoon
Think
Social Media & Contentstrategie

Bezint eer ge begint: een goede post begint bij een nog betere strategie. Wat zijn de doelstellingen en welke middelen zetten we in om deze te bereiken? Wij zorgen voor een strakke planning en meetbaar resultaat.

social media strategie icoon
Think
Projectmanagement

Onze projectmanagers bijten zich vast in jouw project en laten nooit meer los. Heldere deadlines, strakke communicatie en concrete doelstellingen: jij wil nooit meer zonder een projectleider van Sociaal Kapitaal.

social media strategie icoon
Create
Social Media Content

Inspirerende, creatieve social media content die jouw doelgroep weet te raken op het juiste medium, het juiste tijdstip.

social media strategie icoon
Create
Website content

De door ons geschreven website teksten vertellen jouw authentieke verhaal, sluiten aan bij de gedachtegang van je doelgroep en zorgen dat je vindbaar bent in Google.

social media strategie icoon
Create
Copywriting

Onze specialisten zijn zeer bedreven in het schrijven van scherpe teksten voor allerhande doeleinden.

social media strategie icoon
Create
Fotografie

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar dan moeten het wel de juiste duizend woorden zijn. Foto’s met onze handtekening vertellen het juiste verhaal.

social media strategie icoon
Create
Videografie

Als een foto meer dan duizend woorden zegt, hoeveel zegt een video dan? In samenwerking met onze partners creëren we inspirerende video’s die jouw verhaal per-fect in beeld brengen.

social media strategie icoon
Share
Social Media Beheer

Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Snapchat, TikTok en Twitter: ze kennen geen geheimen voor ons. Wij behalen maximale resultaten en jij kunt je bezig houden met jouw core business.

social media strategie icoon
Share
Social Media Advertenties

Middels onze effectieve methode van 'uitvoeren, meten & optimaliseren' realiseren wij succesvolle advertentiesets met winstgevend resultaat.

social media strategie icoon
Share
Ephemeral Content

De tak van social media die groter en groter wordt. Content die tijdelijk zichtbaar is, de content die zorgt voor FOMO. Snapchat, Instagram Stories, Facebook en LinkedIn: ephemeral is de toekomst!

social media strategie icoon
Share
Website ontwikkeling

Jouw verhaal moet staan als een huis en wij bouwen dat huis van de grond af aan. Strategie, sitemap, foto’s, video’s en tekst: dé ingrediënten voor een krachtige website. En de techniek? Daarvoor zorgen onze partners.

social media strategie icoon
Share
E-mail Marketing

Wij ontwikkelen en schrijven stijlvolle, eigentijdse nieuwsbrieven die wél worden geopend en gelezen.

Op zoek naar échte specialisten?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen bespreken we hoe wij onze kennis en kunde in kunnen zetten voor jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.