Workshops

Mertens Groep

Met workshops en seminars voor diverse afdelingen hebben wij Mertens Groep voorzien van zeer gerichte tips en tricks.

Geplaatst op
5/11/18
Onze klant
Mertens Groep
Project van
Geert Groen
Project van
Geert Groen
Mertens Groep

Introductie

De bevlogen, agrarische toeleverancier Mertens Groep te Horst gelooft dat goede samenwerkingen gezonde groei van ondernemingen kan bewerkstelligen. Laat dat nu net een van de speerpunten van HUB73 zijn; het bedrijvencollectief dat Sociaal Kapitaal samen met MarketingMakkers en Effecty oprichtte in 2017. Op uitnodiging van Mertens Groep bracht Geert namens Sociaal Kapitaal in maart 2018 een bezoek aan het hoofdkantoor om een eventueel nieuwe samenwerking te bespreken.  

Tijdens het eerste gesprek werd duidelijk dat Mertens Groep de social media kanalen graag naar een hoger niveau wilden tillen. Enerzijds om vacatures gerichter en efficiënter te verspreiden, anderzijds om ook op het gebied van naamsbekendheid en branding stappen te zetten. Zodoende spraken we af om een gerichte workshop te geven aan HR en marketing én een seminar te organiseren voor de complete buitendienst van Mertens Groep.

Workshop

Het eerste gedeelte van de workshop stond in het teken van LinkedIn Jobs en LinkedIn Ads. Stap voor stap lieten we zien hoe dit zakelijk georiënteerde social media netwerk ingezet kan worden om vacatures doelgericht te verspreiden. De beheerders van deze pagina ontvingen, evenals de afdeling HR, gedurende de gehele sessie tips om de vacatures te optimaliseren voor dit interactieve kanaal. Daarnaast werd de mogelijkheid geboden om vragen te stellen met als uiteindelijk doel dat zij zelfstandig aan de slag kunnen.

Facebook Ads & LinkedIn Jobs workshop

Tijdens het tweede gedeelte werd ook de Facebook advertentiemodule besproken, welke beheerders van een zakelijke Facebookpagina de mogelijkheid biedt om extreem gericht te adverteren. Facebook weet namelijk alles van haar gebruikers. Naast kenmerken als leeftijd, geslacht en woonplaats is Facebook ook op de hoogte van het gedrag en de soms zeer specifieke interesses van de Facebook’ers. Alles wordt gemeten en gedeeld met iedereen die op de platformen van Facebook wil adverteren. Zodoende is het voor ons marketeers mogelijk om een vacature bijvoorbeeld te richten op mannen en vrouwen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar oud, woonachtig in de omgeving van Horst (Horst +40km). Daarnaast dient deze groep een bovengemiddelde interesse te hebben voor de agrarische sector en hebben zij ervaring in sales. Daarnaast is het mogelijk om dit profiel verder te verfijnen door het opstellen van een candidate persona. Dit geeft een gedetailleerd inzicht in het soort medewerker waar je naar op zoek bent.

Seminar

Enkele maanden na het geven van de workshop werd er een seminar georganiseerd voor het complete team buitendienst. Mertens Groep was inmiddels al flink aan de slag gegaan met alle social media tips en wilde graag een volgende stap zetten. Door het inzetten van haar personeel wordt het mogelijk om het bereik van de social media content te vergroten en kan de kwaliteit van deze content verbeterd worden. Tijdens het seminar werden de collega’s op laagdrempelige wijze bekend gemaakt met de mogelijkheden van social media marketing met als doel meer naamsbekendheid te genereren en een sterke branding van dit mooie bedrijf neer te zetten. Daarnaast toonden we tijdens deze presentatie aan hoe eenieder een bijdrage kan leveren aan de uitvoering van de social media strategie van Mertens Groep.

Seminar Interne Bewustwording - Mertens Groep

En wat vindt Mertens Groep van de samenwerking?

Anita Janssen, HR Manager Mertens Groep:

“Op meerdere momenten hebben we deskundig advies van Sociaal Kapitaal ingeroepen. In alle situaties merken we dat ze heel goed thuis zijn in de wereld van de Social Media. Ze geven heldere uitleg in deze materie en houden hierbij goed rekening met het niveau van de deelnemer. Als het nodig is, helpen ze op locatie om daadwerkelijk zaken te implementeren. Een betrouwbare partner om zaken mee te doen.”
Ik wil ook! Ik wil ook!
we doen meer

Andere cases uitgelicht

Bekijk meer van ons werk
wil jij naar een hoger niveau?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen met jou kijken we naar de diensten die aansluiten bij de doelstellingen en wensen van jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.