Overige Updates

“Es gibt nur eine Borussia”

Geschreven door
“Es gibt nur eine Borussia”
Erwin Maas

Onze klanttrajecten kenmerken zich door te starten met het achterhalen van de WHY van een bedrijf of organisatie. Waarom doet men dag in, dag uit eigenlijk wat men doet? Bij sommige bedrijven besteden we meerdere sessies aan het vaststellen van wat de Golden Circle van het desbetreffende bedrijf is, maar bij Voetbal Retour was het authentieke bedrijfsverhaal direct duidelijk: alles staat in het teken van de passie voor voetbal. Dit hebben we onlangs zelf ook aan den lijve mogen ondervinden.   

Op uitnodiging van Martijn (de eigenaar van Voetbal Retour) bezochten Jannis en Erwin, samen met aantal HUB73-collega’s en andere voetballiefhebbers, de wedstrijd Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach. Voetbal Retour biedt onvergetelijke voetbalreizen aan die tot de in de puntjes verzorgd zijn en dat hebben we geweten ook!

De voorpret startte al enkele dagen voor de wedstrijd. Martijn, die met zijn vier seizoenkaarten op die Gelbe Wand en de ontelbare (uit)wedstrijdbezoeken een rasechte Dortmund-supporter is, stuurde ons enkele sfeerbeelden (zie onderstaande video) toe van de wedstrijd van vorig seizoen. Een persoonlijke voorbeschouwing, tips voor een perfecte parkeerplek nabij het stadion en de supportersliederen onderweg in de auto maakten duidelijk dat aan echt alles wordt gedacht!  

Voetbal = verbroedering

Voor wie nog nooit een Duitse voetbalwedstrijd bezocht heeft, is een korte sfeerimpressie wel op zijn plaats. Want dat dit op geen enkele manier te vergelijken is met een bezoek aan een Nederlandse Eredivisiewedstrijd, blijkt alleen al uit het feit dat beide supportersgroepen al enkele uren voor de wedstrijd gezamenlijk in de stemming komen; uiteraard onder het genot van enkele grote bekers bier (in ‘Dortmund-stijl’) en broodjes bratwurst. 

Bij een thuiswedstrijd van Dortmund mag een bezoek aan de ‘BVB-FanWelt’ niet ontbreken. Dat blijkt wel uit de meterslange wachtrij voor de ingang van de fanshop. Echt óveral waar je kijkt,  overheerst het zwart-geel. Her en der een plukje groen-wit met supporters van de bezoekende partij, die overigens tussen al het ‘geweld’ aan Dortmund-merchandise bij een eigen fantruck groen-witte fanartikelen kunnen krijgen. Mooi om te zien dat dit alles ‘gewoon’ kan en dat iedereen zich veilig supporter van zijn/haar eigen club kan voelen (al komt dat mogelijk ook door de grootschalige politie-inzet, die zich overigens beperkte tot het houden van toezicht).   

Belangrijkste bijzaak in het leven

Tot slot, voor wie nog twijfelt aan de passie voor het voetbal bij Martijn: op zaterdagavond omstreeks 23.00 uur waren we thuis van ons bezoek aan Dortmund; de volgende ochtend zat hij alweer in de bus richting Emmen om ‘zijn’ Fortuna Sittard te steunen op weg naar lijfsbehoud in de Eredivisie. Dan ben je toch echt (voetbal)gek! 

Wij gaan de komende maanden samen met Voetbal Retour aan de slag om onze gedeelde passie voor voetbal te verspreiden. De wedstrijd Dortmund - Gladbach heeft in ieder geval voor veel inspiratie gezorgd en laten zien dat voetbal véél meer is dan enkel tweemaal 45 minuten tegen een bal aanschoppen. Wie de wedstrijd gewonnen heeft? Die Schwarzgelben Borussen uiteraard; op z’n Duits met 1-0.        

leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Trending Topics #1
Trending topics
Trending Topics #1
Nu lezen
Kweek autoriteit met persoonlijke LinkedIn-profielen
LinkedIn
Kweek autoriteit met persoonlijke LinkedIn-profielen
Nu lezen
Instagram Stories: de kosten van adverteren
Instagram
Instagram Stories: de kosten van adverteren
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
wil jij naar een hoger niveau?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen met jou kijken we naar de diensten die aansluiten bij de doelstellingen en wensen van jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!