Trending topics

Trending Topics // November 2021

Geschreven door
Trending Topics // November 2021
Naud Jacobs


De feestmaand december is weer van start gegaan en dat betekent automatisch ook dat we november achter ons hebben gelaten. Hoog tijd dus om terug te blikken op de updates van de maand november. 

Meer in the mood om een video te bekijken? Bekijk dan voordat je verder leest eerst even het spiksplinternieuwe Sociaal Kapitaal Trending Topic Journaal. Lisanne praat je weer helemaal bij over de nieuwste updates in het nieuwe Trending Topic Journaal:


Ben je nou ook niet in the mood om het Trending Topic Journaal te bekijken? Dan hebben we nóg een optie. Het journaal is ook te beluisteren in onze nieuwe podcast op Spotify. 

Instagram komt (eindelijk!) met een héle fijne update. 

Content creators die veel gebruik maken van Instagram herkennen het misschien wel: je maakt een fijne caroussel met plaatjes en zet ‘m online. Je hebt ervoor gezorgd dat je als eerste foto een scherpe en persoonlijke foto hebt staan en de likes en reacties stromen binnen. Wow wat een hoge betrokkenheid! Alleen kom je er vervolgens na een tijdje achter dat je voor de derde foto per ongeluk de verkeerde foto hebt gebruikt. Tot voor kort was dit redelijk problematisch en moest je de volledige post te verwijderen. Wat zonde van al die likes die je had en die nu verloren gaan. Dat is gelukkig verleden tijd: tegenwoordig kun je namelijk ook één enkele foto uit een geplaatste caroussel verwijderen.  Rage Shake

Stel, je bent lekker op door de Instagram feed aan het scrollen. Je ziet net een leuke video voorbij komen en plots hangt de app vast. Dat kan erg frustrerend zijn en soms gooi je op zo’n moment jouw telefoon het liefste door de kamer heen. Tenminste dat doe ik dan vaak zelf het liefst. En als ik Instagram mag geloven, ben ik niet de enige (gelukkig). Afgelopen maand hebben ze daar bij Instagram namelijk letterlijk iets op bedacht. Nee, je hoeft je apparaat niet te gaan slopen door deze door de kamer te gooien gelukkig. Maar Instagram is wel bezig met het uitrollen van de rage shake. Als de app in de toekomst een keer vasthangt, schud dan met je telefoon op en neer. Dan popt er vanzelf een scherm op, waarin je kunt aangeven wat er mis is. Dat noem ik nou echt een win-win situatie. Want én je kunt jouw frustratie er ‘even lekker uitschudden’ én Instagram krijgt zelf een helder beeld waar het vaak misgaat en kan zo zorgen dat de app in de toekomst minder vaak vasthangt. Ideaal toch? 

Wederom een nieuw videokanaal online

Video is hot en dat weten ze bij Pinterest ook, vandaar dat het inspiratieplatform afgelopen maand met Pinterest TV naar buiten kwam. Hier kunnen creators livestreams op inplannen, waardoor gebruikers van het platform nóg meer creatieve inspiratie kunnen opdoen. Op Pinterest TV komen dagelijks nieuwe afleveringen, waarvoor gebruikers een herinnering kunnen instellen. De video’s kunnen live worden gevolgd maar ook op een later moment worden teruggekeken. Scannen op Snapchat

We konden al een tijdje objecten scannen via Snapchat waarna de app vervolgens bijpassende filters liet zien. Maar tegenwoordig kun je het platform ook inzetten om kook-inspiratie op te doen. Heb je nog producten thuis liggen die écht deze week op moeten, maar weet je niet goed welk gerecht je kunt maken? Open Snapchat, scan de producten et voilà: je krijgt verschillende bijpassende recepten te zien. Daar zijn absoluut zeker toffe campagnes mee te verzinnen! 

Zo, nu ben je weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste updates en ontwikkelingen van de grotere social media platformen. Tot de volgende maand weer!


leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Maak kennis met Kevin!
Overige Updates
Maak kennis met Kevin!
Nu lezen
Krachtige merkverhalen en effectieve storytelling: dit moet je weten!
Strategie
Krachtige merkverhalen en effectieve storytelling: dit moet je weten!
Nu lezen
Effectieve storytelling: zó zet jij de juiste persoon centraal in jouw merkverhaal
Strategie
Effectieve storytelling: zó zet jij de juiste persoon centraal in jouw merkverhaal
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
what's your story

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Daarom komen we graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Laten we kennis maken!