Contentcreatie

Hoe je heel eenvoudig AI gebruikt om je foto's te bewerken

Geschreven door
Hoe je heel eenvoudig AI gebruikt om je foto's te bewerken
Luka Urlings

Gaat Artificial Intelligence de rol van designers overnemen?  

Generative fill of Generatief vullen: je hebt deze termen misschien wel vaker voorbij zien komen in het groeiend AI-landschap. De Generative fill functie is een veelgebruikte functie in Photoshop, die AI inzet om afbeeldingen te bewerken. Een fantastische tool die het mogelijk maakt om sneller en efficiënter aanpassingen te maken die voorheen veel tijd in beslag namen. Een relatief kleine aanpassing kan een enorm verschil maken, en dat met behulp van AI, in een split second! Een droom die uitkomt voor menig beeldbewerker.

Maar hoe gaat deze tool te werk?

Dat goede social media fotografie belangrijk is, dat hoeven we je vast niet uit te leggen. Het komt in de praktijk heel vaak voor dat je ontzettend goed je best hebt gedaan op de pérfecte foto voor jouw social media post. Maar achteraf heb je tóch een foto gemaakt waarin je een object wilt verwijderen, zoals bijvoorbeeld een persoon op de achtergrond. Eerst was dit een behoorlijk klusje wat veel handmatig retoucheerwerk vereiste. Maar met Generatief vullen, selecteer je simpelweg het object en laat je Photoshop zijn magie verrichten. Het algoritme analyseert de omliggende pixels en genereert nieuwe informatie om de lege ruimte op te vullen. En het resultaat is vaak net echt, alsof die persoon in de achtergrond er nooit gestaan heeft. 

Voorheen veel werk. Tegenwoordig zo gepiept met behulp van AI.

Een kleine verandering maakt een groot verschil

Generatief vullen biedt de mogelijkheid ongelimiteerd veranderingen aan te brengen in je afbeelding. Van achtergronden aanpassen tot eenhoorns op laten doemen uit een mistig landschap. U vraagt, Photoshop genereert.

Maar onderschat door alle grote mogelijkheden de kleine veranderingen niet. Generatief vullen is juist een mega sterke tool om kleine aanpassingen te maken die veel verschil opleveren. Denk aan het eenvoudig weghalen van een schaduw op de muur, een lelijke lamp die net binnen het frame valt of een rode auto blauw maken zodat de kleuren in het beeld beter in balans zijn. Aanpassingen die je voorheen misschien niet zou maken omdat er te veel tijd verloren gaat, maar nu zo gepiept zijn en de afbeeldingen een subtiele maar toch grote upgrade geven!

Onderschat de impact van kleine veranderingen niet! 

Hieronder zie je een aantal voorbeelden. De eerste foto is steeds de originele en de tweede foto is nabewerkt met de Generatief vullen tool van Photoshop. Zo zie je maar weer dat een op het oog klein verschil, een groot verschil kan maken. De beelden worden namelijk een stuk gebalanceerder en professioneler met behulp van de tool van Photoshop.

Ontdek jij de verschillen in deze foto's?

En in deze?

Gebruik de kracht van AI

Met steeds meer ontwikkeling op het gebied van AI is het belangrijk om up-to-date te blijven over hoe we dit ten goede kunnen inzetten. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat AI al het werk van mensen gaat overnemen. Ik zie AI vooral als een goede bondgenoot, die onze capaciteiten uitbreidt en ons helpt om werkprocessen te optimaliseren. Ik zie AI in ieder geval niet snel het werk van designers volledig uit handen nemen. Ben je nu zelf nog op zoek naar een goede menselijke(!) bondgenoot die je helpt met jouw designwerkzaamheden? Neem dan vooral contact met ons op

leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Maak kennis met Marijn
Overige Updates
Maak kennis met Marijn
Nu lezen
Adverteren met behulp van AI: Hoe Meta's AI jouw marketing boost
Advertising
Adverteren met behulp van AI: Hoe Meta's AI jouw marketing boost
Nu lezen
AI, regelgeving & meer: 5 social advertising trends voor 2024
Advertising
AI, regelgeving & meer: 5 social advertising trends voor 2024
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
what's your story

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Daarom komen we graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Laten we kennis maken!