Trending topics

Trending Topics // Augustus 2021

Geschreven door
Trending Topics // Augustus 2021
Naud Jacobs

Pfoe, wat is augustus weer voorbij gevlogen! Deze zomermaand kende helaas veel regen en weinig zomer. Gelukkig hield die regen Max Verstappen niet tegen en won hij een knappe race op Spa Francorchamps. Niet alleen in de wereld van formule 1 gaat het razendsnel, ook is er uiteraard weer van alles gebeurd in de wereld van social media. In deze nieuwe trending topics neem ik je graag mee door de belangrijkste updates die augustus ons heeft gebracht. 

1. Insta swipe ups

Rest in peace Insta swipe ups...

Whaaat? De swipe up in de Instagram Stories is sinds 30 augustus nu dan toch echt verleden tijd, foetsie, verdwenen. Deze functie was tot afgelopen maandag beschikbaar voor gebruikers met een blauw vinkje of gebruikers met 10.000 volgers of meer. 

Nu hoor ik je al denken: Maar ik heb net dat magische aantal van 10.000 volgers bereikt, en nu?! Niet getreurd: Als vervanger voor de swipe up functie wordt er, as we speak, een nieuwe sticker geïntroduceerd. Instagram is nu bezig met het uitrollen van deze nieuwe functie. Het kan dus goed zijn dat je hem al voorbij hebt zien komen. Aan de nieuwe sticker kan, net zoals bij de swipe up, een URL worden toegevoegd. Je kunt gebruikers dus nog steeds direct naar je website leiden. Dat betekent in plaats van swipen: stickeren maar!

Wat gaat deze sticker betekenen voor het aantal kliks? Met de swipe up functie werd de gebruiker direct naar de gewenste webpagina geleid, zonder dat deze inzage had in de URL. Met de nieuwe sticker krijgt de gebruiker eerst de URL te zien van de website waar ze naartoe worden geleid. Of dit (drastische) gevolgen gaat hebben voor het aantal kliks? We gaan het zien…2. Vertaalfunctie Instagram Stories

Sinds het begin van augustus heeft Instagram de vertaalfunctie iets verder uitgebreid. Het was natuurlijk al een hele tijd mogelijk om berichten en reacties in de Instagram-feed automatisch te laten vertalen. Tegenwoordig kun je ook stories automatisch laten vertalen door Instagram. Dat kan handig zijn als je volgers uit veel verschillende landen hebt. Houd hierbij wel rekening mee dat automatisch vertaalde berichten vaak niet 100% juist vertaald worden. Gebruikers krijgen hierbij vaak vertalingen te zien die niet helemaal juist zijn. 

3. Facebook Reels

Vorige maand vertelde Joey je al dat Instagram eindelijk Reels beschikbaar heeft gesteld als advertentiemogelijkheid. Goed nieuws voor de adverteerders onder ons natuurlijk! Nu gaat Instagram weer een stapje verder met Reels. In de Verenigde Staten wordt er namelijk volop getest met Facebook Reels. Yes, je leest het goed: Facebook Reels. Net zoals je nu misschien al gewend bent vanuit Instagram Story, waarbij Instagram vraagt of je de story ook op Facebook wilt publiceren, is Instagram ook druk bezig met het uitrollen van een soortgelijke functie voor Reels. 

4. YouTube Shorts

Ook YouTube is inmiddels de strijd aangegaan met het (nog altijd) immens populaire TikTok. In juli lanceerde het videoplatform namelijk YouTube Shorts in Nederland. Met de Shorts-tool kunnen gebruikers verticale video’s van maximaal 60 seconden opnemen, compleet á la TikTok dus. Inmiddels heeft TikTok de maximale lengte alweer aangepast naar drie minuten en is het platform zelfs al aan het testen met video’s met een lengte van vijf minuten, maar dat even terzijde Het nieuwe format van YouTube heeft in een korte periode in ieder geval flink wat populariteit gewonnen. Wordt YouTube hiermee een gevaarlijke concurrent voor TikTok? We shall see…5. RIP LinkedIn Stories

Het viel misschien al een beetje te verwachten, maar LinkedIn heeft nu toch echt officieel aangekondigd vanaf eind september te gaan stoppen met de LinkedIn stories. LinkedIn geeft aan dat de gebruikers van het platform toch niet zaten te wachten op korte informele video's in story vorm. Vandaar dat het platform na bijna 1,5 jaar dan toch echt stopt met de stories.

Nou dat was ‘m weer: nu ben je weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste social media updates! Wil je graag nog wat meer weten de nieuwste updates in de wereld van social media of ben je benieuwd hoe jij deze updates kunt toepassen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij kijken graag met je mee en helpen je graag verder!


leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Trending Topics // September 2021
Trending topics
Trending Topics // September 2021
Nu lezen
Moet je TikTok wel of niet inzetten voor jouw bedrijf?
Overige Updates
Moet je TikTok wel of niet inzetten voor jouw bedrijf?
Nu lezen
Maak kennis met Emily!
Overige Updates
Maak kennis met Emily!
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
Op zoek naar échte specialisten?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen bespreken we hoe wij onze kennis en kunde in kunnen zetten voor jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!