Trending topics

Trending Topics // Juni 2021

Geschreven door
Trending Topics // Juni 2021
Naud Jacobs

Juni, je zat vol verrassingen. Een grote brand in het hoofdgebouw van Safaripark de Beekse Bergen, de nederlaag van Nederland tegen Tsjechië op het EK en vaccineren tegen het coronavirus gaat als een trein. Ook hebben er weer heel wat online-ontwikkelingen en technologische innovaties het licht gezien afgelopen maand. Wij brengen jullie graag op de hoogte van deze trends op gebied van social media, marketing en communicatie van afgelopen maand. 

Instagram posts plaatsen via je desktop

Op deze update hebben we even moeten wachten, maar daar is ‘ie dan eindelijk: Je kunt tegenwoordig ook berichten op Instagram plaatsen via je desktop. Tot nu toe kon dit alleen via Instagram mobile, maar tegenwoordig kan dit ook vanaf je computer. Dit werkt in principe zoals je gewend bent; door op het plusje rechtsboven in de hoek van de homepagina te klikken. Met deze update kun je helaas geen berichten inplannen, alleen direct plaatsen. Toch is dit een hele fijne aanvulling voor iedereen die graag vanuit de desktop werkt. 

Instagram Reel Ads

Het is ondertussen alweer bijna een jaar geleden dat Instagram Reels wereldwijd werd geïntroduceerd. In juni 2021 heeft Instagram dan ook eindelijk de Instagram Reels-advertenties de wereld in gebracht. Deze Instagram Reels-advertenties zijn vergelijkbaar met de advertenties die we al kennen vanuit de Instagram Stories. Ook bij Reels zijn de advertenties verticaal en wordt het scherm volledig gevuld. De advertenties duren maximaal 30 seconden. Hiermee biedt Instagram weer handige advertentiemogelijkheden die je kunt inzetten om jouw doelgroep te bereiken. 

Facebook Live Audio Rooms

Ook Facebook heeft weer een handige, nieuwe feature geïntroduceerd. Met Facebook Live Audio Rooms introduceert het platform eindelijk een ‘Clubhouse-achtige’ optie. Met Facebook Live Audio Rooms kun je een audio meeting met verschillende andere gebruikers joinen. Via een Facebook Live Audio Room kan de host van de room tot 50 andere sprekers uitnodigen. Het aantal luisteraars per room is onbeperkt. Bij Facebook Live Audio Rooms is het dus niet net zoals bij Clubhouse, dat je uitgenodigd moet worden door andere gebruikers om toegang te krijgen tot een room. Iedere gebruiker kan gewoon aansluiten. Alleen sprekers worden uitgenodigd door de host van de room. De komende maanden zal deze optie wereldwijd worden uitgerold op Facebook. 

Facebook rolt verschillende audio-only features uit

Podcasts op Facebook

Nu podcasts de afgelopen jaren de wereld hebben veroverd, kan ook Facebook ze niet meer links laten liggen. Naast de Facebook Live Audio Rooms, begint Facebook ook met het uitrollen van een podcast optie. Gebruikers kunnen naast het beluisteren van de podcasts ook (kleine) fragmenten uit de podcasts knippen om deze vervolgens te delen. Via een mini player kun je door je Facebook timeline blijven scrollen terwijl je naar jouw favoriete podcasts luistert.


leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Maak kennis met Emily!
Overige Updates
Maak kennis met Emily!
Nu lezen
Maak kennis met Lisanne!
Overige Updates
Maak kennis met Lisanne!
Nu lezen
Reality checklist voor een kwalitatief klantenonderzoek
Strategie
Reality checklist voor een kwalitatief klantenonderzoek
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
Op zoek naar échte specialisten?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen bespreken we hoe wij onze kennis en kunde in kunnen zetten voor jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!