Trending topics

Trending Topics // September 2021

Geschreven door
Trending Topics // September 2021
Naud Jacobs

Oktober is weer een paar dagen oud, hoog tijd dus voor een terugblik van alle nieuwste updates en ontwikkelingen die in september de revue gepasseerd zijn in deze kersverse, spiksplinternieuwe Trending Topics. Lisanne brengt je helemaal op de hoogte in het Trending Topic Journaal.

Instagram Kids? Ow, nee toch niet... 

Een Instagram-achtige omgeving maar dan speciaal voor kinderen onder de 13 jaar dat was een van de vele plannen waarmee Instagram de afgelopen periode op de proppen kwam. Toch gaat dit feestje (voorlopig) niet door. Adam Mosseri, de grote baas van Instagram, plaatste eind september een video waarin hij aangeeft dat de plannen voor Instagram Kids, de ‘kindvriendelijke’ versie van Instagram, in de ijskast worden gezet. Instagram kreeg vanuit verschillende hoeken veel kritiek op de plannen voor Instagram Kids. 

Good to know: Mosseri vertelt er wel bij dat dit niet betekent dat de plannen voor Instagram Kids compleet van de baan zijn. De komende periode gaat Instagram in gesprek met ouders en specialisten om te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Wordt vervolgd dus! 


Facebook blijft de mogelijkheden voor adverteerders verbeteren. 

Goed nieuws voor adverteerders die veel gebruik maken van Facebook en Instagram advertising: Facebook heeft de afgelopen maand niet stilgezeten en komt steeds weer met nieuwe updates zodat het mogelijk blijft om gericht te kunnen adverteren. Zo heeft het platform onlangs de optie targetinguitbreiding geoptimaliseerd. Met deze optie optimaliseert het algoritme je advertenties. Wanneer je deze optie gebruikt zal Facebook je advertentie weergeven aan gebruikers waarvan wordt verwacht dat deze meer en/of goedkopere resultaten zal opleveren. De targetinguitbreiding van Facebook is alleen gericht op gedetailleerde doelgroepen en is dus niet van toepassing op targetingopties als locatie, leeftijd en geslacht. Het is dus niet zo dat Facebook de targeting compleet gaat omgooien! 

TikTok Ads Manager

TikTok is al een tijdje onder ons en niet meer weg te denken uit ons social media bestaan. Ook is het al een tijdje mogelijk om te adverteren op het Chinese videoplatform. Sinds kort is ook de TikTok Ads Manager voor bedrijven beschikbaar. Dus zet je creatieve hersencellen maar aan het werk en TikTok jouw bedrijf naar hoge hoogtes. 

Ben je zelf (nog) niet helemaal into TikTok of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden die het relatief jonge platform te bieden heeft? Lees dan zeker eens de nieuwste blog van Lisanne. Zij vertelt je meer over TikTok en de mogelijkheden voor bedrijven!


Twitter verbetert de videokwaliteit

We all love video! En video's kijken we natuurlijk het allerliefste in een hoge kwaliteit. Daar zijn ze bij Twitter ook achter en daarom hebben ze er bij Twitter ook weer een aantal fijne nieuwe updates doorgevoerd. Dat mocht ook wel wat ons betreft. Want de videokwaliteit op Twitter was niet altijd iets om vrolijk van te worden. Iets met pixels... Deze nieuwe updates zorgen ervoor dat de video's die je voorbij ziet komen op het platform van betere kwaliteit zijn. Lekker bezig Twitter!

LinkedIn update er weer vrolijk op los

Bij LinkedIn hebben ze ook niet stilgezeten de afgelopen maand. Het platform heeft weer een aantal nieuwe handige features voor creators naar buiten gebracht. Begin maar met het schrijven van nieuwe blogs, want tegenwoordig is het mogelijk om artikelen te plaatsen op je bedrijfspagina. Tot voor kort was dit alleen mogelijk voor persoonlijke pagina’s. Nu denk je misschien: what’s in it for me? Ik kon toch altijd al blogs schrijven, plaatsen op mijn eigen website en vanuit LinkedIn verwijzen naar de blog? Klopt! Alleen is het wel zo dat berichten met een externe link minder goed presteren op LinkedIn. Dat komt omdat ze het bij LinkedIn niet zo leuk vinden als je de gebruikers van het platform weg leidt. Daarom is het algoritme zo ingesteld dat berichten met een link in de tekst gemiddeld minder vaak worden weergegeven in de feed. 

Misschien heb je deze functie al eerder gezien op je bedrijfspagina. Dat kan kloppen: het platform is al sinds het voorjaar bezig met het uitrollen van deze nieuwe functie. Maar het lijkt erop dat deze functie nu toch écht beschikbaar is voor alle bedrijfspagina’s. 

Zo! Nu ben je weer op de hoogte van wat er allemaal speelt in social media land. Wil je nu graag nog wat meer weten over deze updates en hoe je deze kunt toepassen? Of ben je gewoon benieuwd hoe jij social media inzet voor jouw organisatie? Stuur me gerust een berichtje. Ik help je graag verder!


leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Moet je TikTok wel of niet inzetten voor jouw bedrijf?
Overige Updates
Moet je TikTok wel of niet inzetten voor jouw bedrijf?
Nu lezen
Trending Topics // Augustus 2021
Trending topics
Trending Topics // Augustus 2021
Nu lezen
Maak kennis met Emily!
Overige Updates
Maak kennis met Emily!
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
Op zoek naar échte specialisten?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen bespreken we hoe wij onze kennis en kunde in kunnen zetten voor jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!