Overige Updates

De drukke zomer van Sociaal Kapitaal

Geschreven door
De drukke zomer van Sociaal Kapitaal
Jannis van den Heuvel

Normaal gesproken is de maand december een mooie maand om terug te blikken en vooruit te kijken. Wat heeft een jaar ons gebracht en wat staat ons allemaal te wachten? In de afgelopen jaren waren de zomermaanden voor ons iets rustiger: veel mensen zijn op vakantie en veel bedrijven hebben even andere prioriteiten dan online marketing. Deze zomer gebeurt er echter veel, zo veel dat we het leuk vinden om nu alvast even bij wat zaken stil te staan. Zoals je wellicht hebt vernomen zijn wij genomineerd voor de Ondernemersprijs van Horst aan de Maas 2018! Maar ook zijn er veel ontwikkelingen rondom HUB73, gaan we eind 2018 helaas afscheid nemen van Renzo én zijn we op zoek naar een nieuwe fulltime medewerker!

Te beginnen met het leukste van allemaal: wij zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs Horst aan de Maas 2018! Ongeveer een maand geleden kwamen twee afgevaardigden van OHM ons mededelen dat wij met Sociaal Kapitaal de nominatie in de wacht hadden gesleept. Of wij de nominatie in ontvangst zouden willen nemen? Volmondig ja! Een maand lang moesten wij zwijgen over de nominatie tegen alles en iedereen, maar nu mogen we het van de daken schreeuwen. Op basis van de thema’s ‘duurzaam ondernemen’ en ‘innovatie’ zijn wij, samen met Smaakboerderij De Gastendonk en Kurstjens Recycling, genomineerd voor deze prachtige prijs. Beide prachtige bedrijven wensen wij veel succes met deze nominatie. Eind november vindt de uitreiking van deze avond plaats in de Mèrthal.

Sociaal Kapitaal is genomineerd voor de Ondernemersprijs Horst aan de Maas 2018

Eén van de redenen waarom wij zijn genomineerd, is vanwege onze grote bijdrage aan HUB73. Afgelopen jaar startten we samen met twee andere initiatiefnemers (Effecty en MarketingMakkers) HUB73: een plek waar op een innovatieve manier samenwerking en groei centraal staan. Nu, driekwart jaar later, is onze ‘open vloer’ al gevuld met vijf marketingbedrijven met 16 marketingtalenten en hebben we nog steeds een brandende ambitie om van deze locatie een bruisend bedrijvencentrum te maken. Voor de duidelijkheid: in potentie zijn hier 100 werkplekken te verdelen(!). De eerste stappen zijn gezet en in oktober 2018 willen we grootschalig naar buiten treden aan de hand van een campagne en open dagen. Wil je eens een keer kijken of het misschien iets voor jouw bedrijf is om je hier te vestigen? Kom dan eens een keertje langs voor een tosti en een potje FIFA. De kans is dan wel groot dat ik je helemaal inmaak.  

Naast al het goede nieuws, hebben we helaas ook iets minder goed nieuws. In uitstekend overleg hebben we besloten dat Renzo en Sociaal Kapitaal aan het einde van 2018 uit elkaar gaan. Ondanks dat Renzo het goed naar zijn zin had op HUB73 en bij Sociaal Kapitaal, sloten de dagelijkse werkzaamheden en de materie toch niet helemaal aan bij zijn eigen verwachtingen. Social media marketing betekent onder andere dat je heel erg graag op de hoogte bent van allerlei nieuwe ontwikkelingen om deze vervolgens toe te passen op het helpen van bedrijven. Als deze échte passie ontbreekt, moet je onderling eerlijk zijn en je conclusies trekken. Daarnaast heeft Renzo nog de ambitie om samen met zijn vriendin de wereld te ontdekken. De vacante positie van Renzo, de groei van Sociaal Kapitaal en alle aandacht rondom de Ondernemersprijs maken dat we vanaf heden op zoek zijn naar versterking van ons team.

De reeds overleden éénbenige oud-filosoof des vaderlands, René Gude, sprak ooit treffende woorden: mensen in Nederland zitten doorgaans in een speedboot. De blik staat alleen maar op vooruit, de toekomst, en de route die bevaren wordt is vaak snel en lomp zonder veel oog voor de omgeving, het huidige moment en het verleden. Maar, zo stelt hij, om de zoveel tijd is het van belang om deze speedboot even te verwisselen voor een roeiboot. In een roeiboot zit je veel rustiger én zit je achterstevoren: met het oog op het verleden, het heden en je omgeving. In een roeiboot kun je even rustig bekijken wat er allemaal is gebeurd en misschien zelfs een flesje wijn ontkurken en genieten. Dit was ons ‘roeibootmomentje’: eventjes goed genieten van wat er allemaal gaande is. En nu: hop hop de speedboot weer in.

leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Trending Topics // Juni 2020
Trending topics
Trending Topics // Juni 2020
Nu lezen
De Golden Circle van Simon Sinek: ‘begin met ‘waarom’’
Overige Updates
De Golden Circle van Simon Sinek: ‘begin met ‘waarom’’
Nu lezen
Eerste hulp bij een bedrijfsaccount op Instagram
Instagram
Eerste hulp bij een bedrijfsaccount op Instagram
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
wil jij naar een hoger niveau?

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact. Daarom komen we graag snel bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Samen met jou kijken we naar de diensten die aansluiten bij de doelstellingen en wensen van jouw bedrijf.

Laten we kennis maken!