Trending topics

Trending Topics // Maart 2021

Geschreven door
Trending Topics // Maart 2021
Erwin Maas

Het heeft eventjes op zich laten wachten, maar met de ingang van de zomertijd en mooier weer in het vooruitzicht vonden wij het wel weer eens tijd voor een goede duik! Een duik in de laatste trends, handige weetjes of (aanstaande) ontwikkelingen in ‘social media land’ welteverstaan. Ga er maar eens goed voor zitten en doe er je voordeel mee!   

Live gaan op social media; mogelijkheden te over

De introductie van de audio-only app Clubhouse zal je vast niet ontgaan zijn. Vooral sinds Tesla eigenaar Elon Musk begin dit jaar actief ging deelnemen, groeide het aantal gebruikers explosief: half februari kwam het aantal app-downloads boven de 8 miljoen uit en in Nederland zijn er inmiddels ook al meer dan 1 miljoen gebruikers

Voordat je aan de slag kunt met deze app, waarbij live audioruimtes centraal staan, moet je voldoen aan twee criteria. Zonder uitnodiging van een bestaande Clubhouse-gebruiker, krijg je namelijk geen toegang. Daarnaast is de app vooralsnog alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. Hierin zou in de komende maanden verandering moeten komen, dankzij de aangekondigde introductie op Android


Ieder Clubhouse-lid krijgt twee invites om nieuwe gebruikers uit te nodigen. 


Ook bestaande social media-giganten zien de toenemende populariteit en het gebruik van livestreaming via audio. Zo kondigt Twitter de komst van Twitter Spaces aan; Instagram heeft onlangs hun ‘Live-gaan-optie’ voorzien van een update middels Instagram Live Rooms (live gaan mét video); en tot slot zitten ze bij Facebook ook niet stil en wordt daar achter de schermen hard gewerkt aan een tegenhanger van Clubhouse.   

Nu ben jij waarschijnlijk vooral benieuwd naar een antwoord op de vraag: ‘Moet ik als bedrijf aan de slag met livestreaming?’. Een eenduidig en sluitend antwoord is hier helaas niet op te geven. Dit hangt namelijk volledig af van het soort bedrijf dat je bent/vertegenwoordigt én wat je ermee wilt bereiken. Meer uitleg over de app Clubhouse en de potentie ervan vind je hier. Uiteraard volgen wij alle ontwikkelingen rondom livestreaming nauwlettend en hoor je het van ons als er (nieuwe) kansen ontstaan.   

Instagram Updates

Er gaat geen week voorbij of Instagram introduceert wel weer een nieuwe functionaliteit. De ene keer is de impact van een wijziging groter dan de andere keer, maar ditmaal wordt er een bijzonder handige optie aangekondigd: de mogelijkheid om Instagram Stories tussentijds op te slaan als concept. Erg fijn wanneer je Story nog net wat verfijning kan gebruiken, maar je er op dat moment geen tijd voor hebt. Het is nog niet precies duidelijk wanneer deze functie wordt vrijgegeven, maar dat het je meer flexibiliteit oplevert in het gebruik van Instagram Stories is wat ons betreft een grote plus!      
Kinderen groeien tegenwoordig letterlijk op met een telefoon in hun hand.


‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, zo moeten de mensen bij Facebook gedacht hebben. Het bedrijf, dat tevens eigenaar is van Instagram, kondigt namelijk de bouw van een ‘kinderversie van Instagram’ aan. Deze app, die speciaal bedoeld is voor kinderen onder 13 jaar, zou moeten dienen als een veilige plek én een eerste kennismaking met het platform. De reguliere variant van de app, waarbij mooie (bewerkte) foto’s en video’s centraal staan, mag officieel namelijk niet gebruikt worden door kinderen t/m 12 jaar.   

Versterk je merk

We hebben het al vaker aangestipt en nieuwe onderzoeksresultaten van LinkedIn tonen het nogmaals aan: video werkt! De kans is namelijk 20x (!) groter dat gebruikers je content gaan delen wanneer deze video bevat. Ook richting geadverteerde campagnes levert de inzet van video over het algemeen geen windeieren op. Wil jij actiever aan de slag met adverteren via social media? Doen dan je voordeel met deze vier video-advertentie strategieën van LinkedIn. 

Wil je (daarnaast ook) graag werken aan je persoonlijke branding? Dan wijzen we je graag op dit artikel, waarin zeven concrete tips worden gegeven om je persoonlijke merk op LinkedIn een boost te geven! Wat ons betreft een must read als jij jezelf wil profileren als Thought Leader in je vakgebied.   

Passende uitsmijter

Omdat het bijna Pasen is, trakteren wij nog op een handige tool/website die jou kan helpen op momenten dat je twijfelt over welk formaat je ook alweer bij welk platform hanteert. Of het nu gaat om het optimaliseren van je mooiste foto’s of de ideale weergave van je brand video, dan biedt https://socialsizes.io/ uitkomst! Twijfel je na het raadplegen van deze site of de info wel volledig actueel is? Geef ons een seintje en we kijken graag met je mee! 


leesvoer

Dit is ook écht iets voor jou

Hoe je heel eenvoudig AI gebruikt om je foto's te bewerken
Contentcreatie
Hoe je heel eenvoudig AI gebruikt om je foto's te bewerken
Nu lezen
Maak kennis met Anne!
Overige Updates
Maak kennis met Anne!
Nu lezen
Een goed offertetraject is goud waard; 7 tips die een gigantische impact kunnen maken binnen jouw organisatie. 
Strategie
Een goed offertetraject is goud waard; 7 tips die een gigantische impact kunnen maken binnen jouw organisatie. 
Nu lezen
Bedankt voor je inschrijving. Veel leesplezier!
Oeps! Daar ging iets niet goed. Probeer het nog eens.
what's your story

We komen graag bij je langs!

Wij houden van laagdrempelig, persoonlijk contact en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Daarom komen we graag bij je langs voor een geheel vrijblijvende kennismaking.

Laten we kennis maken!